All Risk scooterverzekering

All Risk Scooterverzekering

Een All Risk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die er te krijgen valt. Het is raadzaam om bij nieuwe scooters of bromfietsen voor deze verzekeringsvorm te kiezen.
Wel is de premie van deze allrisk scooterverzekering in verhouding tot de andere twee soorten hoger. Echter weegt de hogere premie vaak af tegen de waarde van de scooter en de rechten die je krijgt.

all risk scooterverzekeringOnvoorziene situaties
Net als bij een WA+ beperkt casco scooterverzekering wordt de schade aan je scooter bij diefstal, brand of storm vergoed. Uiteraard gelden ook hier dezelfde eisen: je dient je scooter goed beveiligd te hebben tegen diefstal. De andere twee situaties gelden als ‘overmacht’.
Mocht je ten val komen op de weg, waarbij er schade aan jouw scooter ontstaat, dan kun je deze schade laten vergoeden. Dit valt ook onder de allrisk scooterverzekering.

Schade aan je eigen scooter
Bij een ongeval is niet alleen de schade aan de scooter van de tegenpartij verzekerd, maar ook de schade aan je eigen scooter. Het maakt daarbij dus niet uit of je zelf de veroorzaker van het ongeval bent of niet.

Schade aan de scooter van een ander
Ook de schade aan de scooter van een ander wordt bij een allrisk scooterverzekering vergoed. De schade wordt namelijk al vanaf een normale W.A. scooterverzekering standaard vergoed.

Schadevrije jaren
Je kan vrijwel alle schade aan je scooter of bromfiets laten vergoeden. Echter is het raadzaam goed te incasseren of de schade daadwerkelijk zo groot is, dat de verzekering aangesproken dient te worden. Bij een allrisk scooterverzekering worden schadevrije jaren opgebouwd. Wie veel van deze jaren opbouwt, betaalt een lagere maandpremie.
Mocht je dus veel schade claimen, dan kan de maandelijkse premie fors stijgen.

 

scooter verzekeringen