Is een scooterverzekering verplicht?

Is een Scooterverzekering verplicht? en waarom?

Veel jongeren vragen zich af of een verzekering voor hun scooter of bromfiets verplicht is, en waarom een scooterverzekering verplicht is. Hier informatie over vinden is erg lastig, daarom proberen wij dit u zo duidelijk mogelijk uit te leggen!

Is een verzekering voor je bromfiets verplicht?
Kortom ja. Dit is verplicht en wanneer je geen verzekering afsluit voor je bromfiets mag je niet de openbare weg op. Indien je dit wel doet kan je een zeer hoge boete krijgen die ongeveer net zo hoog is als een verzekering voor een jaar afsluiten! Dus wees verstandig en sluit een verzekering af, en voorkom die hoge boete.

Welke soort scooterverzekering is verplicht
Er zijn 3 soorten verzekeringen. Een WA scooterverzekering, WA beperkt-casco en een all-risk scooterverzekering. Je moet minimaal een WA verzekering afsluiten, deze dekt de schade die je bij een ander aanricht en eigen schade dekt deze verzekering niet.

Waarom is een bromfietsverzekering verplicht?
Waarom een verzekering verplicht is heel begrijpelijk. Wanneer je een ongeluk of aanrijding veroorzaakt kunnen de kosten, voor eigen schade en schade aan de ander, hierbij ook eventuele ziekenhuis kosten erg hoog worden. Wanneer je niet verzekerd ben kan het zijn dat je, je leven lang aan het afbetalen bent! Wanneer je scooter verzekerd is regelt de verzekeringsmaatschappij dit allemaal voor jou!

Wees verstandig sluit goedkoop een verzekering af!
En om dit zo goedkoop mogelijk te houden raden wij je aan een bromfietsvergelijk website te gebruiken zoals bijvoorbeeld Univé  of bij Inshared
Deze berekent voor jou welke verzekering voor jouw het beste is, en met 1 klik sluit je de verzekering binnen enkele minuten af!

scooter verzekeringen