WA Scooterverzekering

De WA Scooterverzekering

Een WA scooterverzekering is een wettelijk verplichte verzekering in Nederland voor iedereen die op een scooter rijdt. Dit is de minimale verzekering die je dient te hebben voor het besturen van een scooter. Wie rondrijdt zonder WA verzekering kan rekenen op een zeer fikse boete.
De WA verzekering is basaal, en daarbij ook meteen de goedkoopste van de drie scooterverzekeringen. WA betekend gewoon Wettelijke Aansprakelijkheid.

Schade bij jezelf

WA scooterverzekeringDe standaard WA scooterverzekering dekt geen schade aan je eigen scooter bij een ongeval die je zelf veroorzaakt hebt. Wanneer de andere partij de schade veroorzaakt heeft, heb je uiteraard wel recht op een schadedekking. Deze komt dan niet voort uit jouw verzekering, maar dat van de tegenpartij.

Schade bij anderen

Om bovengenoemde reden is de WA scooterverzekering ook verplicht: ondervindt iemand anders schade, dan dien jij deze te vergoeden. Een WA scooterverzekering dekt dus de schade die je aanricht bij anderen.

Waarom verschilt de prijs?

De prijs van een WA scooterverzekering kan erg verschillen. De grootste factor is de doelgroep van de verzekering. Jongeren tot 18 jaar betalen vaak tot vier keer meer premie dan jongeren boven de achttien jaar.
Dit heeft ermee te maken dat jongeren tot 18 jaar vaker betrokken zijn bij ongelukken op een scooter. Hierdoor loopt de verzekeraar meer kans op uitkeren.
Deze vorm van een scooterverzekering verschilt in prijs ten aanzien van de andere twee verzekeringen omdat deze vorm zeer basaal is. Alleen de schade van een ander wordt vergoed, de schade aan je eigen scooter niet.

Minimale verzekering

De WA scooterverzekering is de minimale verzekering. Mocht je tegen meer kosten gedekt willen worden, dan kun je ook een beperkt casco scooterverzekering of een allrisk scooterverzekering afnemen. Deze verzekeringen zijn vaak wel prijziger.

scooter verzekeringen