W.A. beperkt casco scooterverzekering

De WA beperkt casco scooterverzekering

Een WA beperkt casco scooterverzekering met iets meer rechten voor jezelf is de WA+ beperkt casco scooterverzekering.
Deze scooterverzekering heeft niet alleen voordelen voor een ander bij schade, maar ook voor jezelf. Echter gaat het hier niet om situaties als bijvoorbeeld een aanrijding, veroorzaakt door jezelf.

WA beperkt casco scooterverzekeringRechten
Een WA+ beperkt casco scooterverzekering beschermt je tegen de kosten die je moet maken bij onvoorziene situaties.
Natuurlijk wordt net als bij een standaard WA – scooterverzekering de schade van een ander vergoed.
Wanneer je scooter gestolen wordt, ben je hier tegen beschermd. Je krijgt van de WA+ beperkt casco scooterverzekering dan een bepaald bedrag terug om bijvoorbeeld een nieuwe scooter te kunnen kopen. Dit bedrag is vaak de dagwaarde van de scooter.
Ook wanneer je scooter verloren gaat door onvoorziene situaties waarbij overmacht geldt als brand en diefstal, heb je recht op uitkering van het schadebedrag.

Plichten
Schade bij diefstal valt niet erg gemakkelijk te declareren. Je dient de scooter voorzien te hebben van een goed slot.
De meeste WA+ beperkt casco scooterverzekeringen vereisen een slot van minimaal een ART categorie drie goedgekeurd slot.
Je dient dan ook de bonnen van de aanschaf van de sloten goed te bewaren. Vaak zal de verzekering bij schadegevallen als diefstal je vragen naar de bonnen die bewijzen dat je de sloten hebt aangeschaft.
Bij brand en storm hoeft dit uiteraard niet. Wel is het raadzaam om bij de laatste twee situaties foto’s te maken van de ontstane schade. Vaak zullen schadewaarnemers dan een kijkje komen nemen om de schade daadwerkelijk vast te leggen.

Afnemen of niet?
Het is raadzaam toch minimaal deze WA+ beperkt casco scooterverzekering af te sluiten. Diefstal van scooters komt wereldwijd erg veel voor.
Bij oude scooters is de premie vaak hoger dan de dagwaarde. Dan is een standaard WA – scooterverzekering voldoende.

scooter verzekeringen